Monitorování síťového provozu linuxového serveru

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
V současnosti zažívá svět velmi rychlou expanzi Internetu. Stále více firem spoléhá na služby poskytované prostřednictvím síťových spojů mezi počítačovými systémy. S enormím nárustem objemu přenášených dat vrůstají i požadavky na systémy, narůstá i jejich složitost a je stále obtížnější udržet v chodu celý strom síťových zařízení. Klíčovým prvkem zajištění dostupnosti služeb, potažmo výdělků, je dokonalý přehled o funkčnosti jednotlivých prvků systému.   Ve světě, kde většina centrálních uzlů Internetu funguje na operačních systémech typu UNIX je velmi vhodné mít nástroj, jež umožňuje snadno přistupovat k informacím o stavu systému. Návrhem a implementací takového systému se zabývá tato bakalářská práce.
Today the world is facing a very fast expansion of the Internet. Every day, more and more companies rely on services provided by network connections between computer systems. Enormous growth of data volume being transferred also requires more sophisticated systems. Thus it's more complicated to maintain the whole tree of network systems. Key issue to maintain reliability of services and profit, is to have perfect overview of each entity's availability. In a world where most of important systems are being run on UNIX-type operation systems is good to have a tool which allows easy access to information related to a system. The topic of this Bachelory work is to describe both concept and implementation of such tool.
Description
Citation
POSPÍCHAL, P. Monitorování síťového provozu linuxového serveru [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
Date of acceptance
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO