PC jako hraniční směrovač poskytovatele služeb Internetu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Práce se snaží zmapovat strukturu sítě středně velkého poskytovatel připojení k internetu v okolí Rousínova a zjistit požadavky poskytovatele na funkčnost směrovače. Práce především diskutuje zvolenou distribuci operačního systému a výběr služeb, především vzhledem k výkonu počítače, na kterém se implementuje softwarový směrovač a stabilitě daných služeb. Pro směrovač je implementováno připojení k internetu skrz protokol IPv6, přesto lze předpokládat, že naprostá většina provozu půjde přes IPv4. Součástí práce je jednoduchá autentizace klientů spojená s blokací těch neznámých, řízení šířky pásma a použití více WAN spojení.
This Bachelor Thesis tries to investigate structure of a network of medium size Internet Service Provider in Rousínov and surroundings, as well as tries to study demands of ISP that belongs to router's functionality. Thesis discuss mainly chosen distribution of the Linux operating system and used system services with regard to computer and system services performance and stability. Anyway an absolute majority of bandwidth will belong to IPv4 traffic, Router is IPv6 capable thought Tunnel Broker. Another components of thesis are basic authentication, blocking of unknown clients, traffic shaping and basics of theory about WAN interfaces bonding.
Description
Citation
NOWAK, M. PC jako hraniční směrovač poskytovatele služeb Internetu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
Date of acceptance
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO