Řídicí jednotka krokového motoru založená na mikrokontroléru HC08

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Práce je věnována problematice řízení krokových motorů za pomocí jednočipových mikrokontrolérů. Cílem je seznámit se s principy činnosti krokových motorů, s jejich možnostmi a omezeními v případě použití ve vestavěných zařízeních. Součástí práce je návrh řídící jednotky vybraného krokového motoru a jeho propojení s vývojovým kitem 908LJ12-G2. Implementační část pak zahrnuje program psaný v jazyku C, pro osmibitový mikrokontrolér Motorola MC68HC908LJ12, kterým lze pak za pomocí periférií dostupných na kitu motor ovládat.
This bachelor's work deals with issue of stepper motors and their control using single-chip microcontrollers. Target of the work is to be familiar with method of operation of stepper motors, with their abilities and restrictions in case there are used in built-in devices.     The part of the work is a proposal of control unit of chosen stepper motor and interconnection with developmental kit 908LJ12-G2. Implementation part of the work contains software for eight-bit microcontroller Motorola MC68HC908LJ12 programmed in language C. The stepper motor can be controlled by this program using the available kit's interfaces.
Description
Citation
HÁJEK, J. Řídicí jednotka krokového motoru založená na mikrokontroléru HC08 [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
Date of acceptance
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO