Technologie přípravy aprotických gelových polymerních elektrolytů na bázi PMMA

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Předkládaná práce se zabývá přípravou a měřením elektrické vodivosti gelových elektrolytů, s obsahem lithných a sodných iontů, připravených různou technologií přípravy. V teoretické části se obecně věnuji druhům gelových polymerních elektrolytů, jejich využití, vývoji či principu měření jejich elektrické vodivosti. Experimentální část se zabývá přípravou gelových elektrolytů na bázi PMMA s rozdílnou iniciací polymerace, či použitím jiných nosných polymerních matric jako jsou PEMA či PEOEMA. Dále pak samotnému měření elektrické vodivosti a vlivem změn v jejich chemickém složení.
This work deals with the preparation and measurement of an ionic conductivity of the gel polymer electrolytes prepared by various methods. In the theoretical part of the work, the types of conducting membranes, the development and the state of the art of the gel polymer electrolytes are summarized. The preparation and the results on ionic conductivity of the gels based on MMA, EMA and EOEMA are discussed in the experimental part.
Description
Citation
KRATOCHVÍL, M. Technologie přípravy aprotických gelových polymerních elektrolytů na bázi PMMA [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektrotechnická výroba a management
Comittee
prof. Ing. Jiří Vondrák, DrSc. (předseda) doc. Ing. František Bartes, CSc. (místopředseda) doc. Ing. František Vaníček, CSc. (člen) doc. Ing. Jiří Vaněk, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Křivík, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2008-06-10
Defence
Student seznámil komisi pomocí prezentace se svou diplomovou prací. Velice pěkně prezentoval teoretickou i praktickou část, vysvětlil postup a výsledky měření. Také navrhl možné další úpravy a měření. Student dále odpověděl na otázky zadané oponentem. Otázka od komise zněla: Je možné změřit pohyblivost iontů v gelech? Student uvedl příklad, jak by se to dalo změřit.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO