Automatické řízení výpočtu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Práce se zabývá automatizací řízení numerických výpočtů. Nejprve je čtenář seznámen s numerickým řešením diferenciálních rovnic a paralelním, sériovým a sériově-paralelním numerickým integrátorem. Praktickým cílem práce je návrh řídících obvodů pro tři zmíněné varianty integrátorů. Součástí návrhu je i tvorba programového simulátoru řídícího obvodu sériově-paralelního integrátoru v pevné řádové čárce.
This work deals with the automatic control of numerical calculations. The reader is acquainted with the numerical solution of differential equations and the parallel, serial, and series-parallel numerical integrator. The practical aim of this work is to design control circuits for the three mentioned variants of integrators. The design includes the development of a software simulator of the control circuit for the series-parallel integrator in a fixed point.
Description
Citation
OPÁLKA, J. Automatické řízení výpočtu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Ing. Vladimír Janoušek, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Vladimír Drábek, CSc. (místopředseda) Ing. Vítězslav Beran, Ph.D. (člen) Ing. Martin Hrubý, Ph.D. (člen) Ing. Zbyněk Křivka, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-17
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm "C". Otázky u obhajoby: Popište vlastní přínos v daném tématu. Jsou navržené řadiče vaší vlastní prací? Vysvětlete diferenciální rovnici (2.18) na str. 8 v návaznosti na soustavu ODR (2.16)-(2.17). Následně vysvětlete schéma na Obr. 2.2. V které části schématu je generována funkce sin(t)? Vysvětlete rovnici (3.3) v souvislosti s 'exponenciálním nárůstem počtu vykonaných cyklů', jak uvádíte v textu.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO