Měření výkonnosti balíčku java.math

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cílem této práce je porovnat výkonnost jednotlivých implementací java virtuálních strojů při užití balíčku java.math. Jsou popsány třídy BigInteger a BigDecimal a existující nástroje pro výkonnostní testování java virtuálních strojů. V textu práce je zdokumentovaná použitá testovací sestava a v rámci práce vytvořený nástroj na měření výkonnosti implementace tříd BigInteger a BigDecimal. Jsou uvedeny a analyzovány výsledky měření tímto nástrojem.
The aim of this work is to compare the performance of different implementation of java virtual machine, when using package java.math. The classes BigInteger and BigDecimal are described. Existing benchmarks for measuring the performance of a java virtual machine are also described. The work also describes in detail the hardware and operation system used for performing benchmarks. A tool for the benchmarking performence of implementation of classes BigInteger and BigDecimal has been developed. Finally, the analysis and the discussion upon the results of benchmarks has been made.
Description
Citation
FRÝZ, P. Měření výkonnosti balíčku java.math [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. RNDr. Jitka Kreslíková, CSc. (předseda) doc. Ing. Vladimír Drábek, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Peter Chudý, Ph.D., MBA (člen) Ing. Radek Kočí, Ph.D. (člen) doc. Ing. Ondřej Ryšavý, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-18
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm D. Otázky u obhajoby: Proč jsou všechny vaše soubory v balíčku s prefixem net.sf a obsahují Oracle licenční ujednání? Jak jste došel k výsledkům prezentovaným v kapitole 5 a co lze z těchto výsledků dovodit? Jako příklad použijte grafy z obrázku 5.17, které popíšete lépe než v technické zprávě. 
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO