Internetové ovládání laboratorních modelů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Toto zadání řeší návrh dvou modelů, které jsou určeny pro výuku na PLC a v budoucnu i na software Control Web. Oba modely mají být použity v systému LabLink, který umožňuje vzdálenou práci na laboratorních zadáních. První softwarový model simuluje pohyb vláčků po železnici v závislosti na řízení z PLC. Druhý model je fyzický model vrtačky. U obou modelů je řešeno ovládání a způsob provedení, který umožní provoz bez nutnosti fyzického zásahu.
This award solves design of two models that are designed to teach on PLC and in the future on the Control Web. Both models should be used in LabLink system, which allows you to remotely working on laboratory tasks. The first software model simulates the movement of trains on rail in relation on control from the PLC. The second model is a physical model of drill. In both models are solid managing and type of construction, which allows operation without physical intervention.
Description
Citation
DOBROVOLNÝ, P. Internetové ovládání laboratorních modelů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Kybernetika, automatizace a měření
Comittee
doc. Ing. Zdeněk Němec, CSc. (předseda) prof. Ing. Petr Pivoňka, CSc. (místopředseda) Ing. Miloslav Čejka, CSc. (člen) Ing. Radovan Holek, CSc. (člen) Ing. Tomáš Macho, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-07
Defence
Student prezentoval diplomovou práci Otázky k obhajobě: 1) Jak jste testoval model vrtačky 2) Vysvětlete schéma zapojení systému Lablink na obr. 1 ve Vaší práci 3) Jak byste řešil ovládání modelu vrtačky vzdáleně Student odpověděl na položené otázky s výhradami
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO