Řízení pohybu modelu průmyslového robota

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem této diplomové práce je realizovat řídicí jednotku modelu průmyslového robota ROB 2-6. Řídicí jednotka je realizována s použitím procesoru z rodiny ARM STM32F100. Spolu s řídicí jednotkou má být realizováno HMI, které umožní nahrávání programu a obsluhu řídicí jednotky. V rámci této práce je realizován vizualizační model a algoritmus plánování dráhy v programu Matlab.
The thesis aims to put in practice control unit of industrial robot ROB 2-6. The control unit is put in practice with the use of processor from the ARM STM32F100 family. Altogether with the control module it is supposed to be also realized HMI which will enable program loading and servicing of the control unit. The visualization model and algorithm of track planning is also realized within this work.
Description
Citation
SMRČKA, J. Řízení pohybu modelu průmyslového robota [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Kybernetika, automatizace a měření
Comittee
doc. Ing. Zdeněk Němec, CSc. (předseda) prof. Ing. Petr Pivoňka, CSc. (místopředseda) Ing. Miloslav Čejka, CSc. (člen) Ing. Radovan Holek, CSc. (člen) Ing. Tomáš Macho, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-07
Defence
Otázky pro obhajobu: - Jak je zajištěna koumunikace s řídicím systémem v případě zaslání chybného příkazu nebo v případě chyby v komunikaci? - Jaká je výkonová bilance robota a řídicí elektroniky? - Jaký je vztah matic translace a rotace k matici homogenní transformace? - Jaká je opakovatelnost u vámi uvedené sériové kinematiky? Student obhájil diplomovou práci
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO