Knihovna se shlukovacími metodami

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cílem této práce je vytvoření knihovny s vybranými shlukovacími metodami, porovnání jejich efektivity a vlastností testováním pro rozličné vstupní soubory dat. Cílem tohoto testování je určení efektivity jednotlivých metod a výhodnosti nebo případné nevýhodnosti metod pro shlukování obecných vstupních dat nebo vstupních dat specifických tvarů. V textu práce jsou také zdokumentovány etapy vývoje této knihovny.
The aim of this work is to create a library with chosen clustering methods, to compare their effectiveness and their properties by testing them on different input data sets. The aim of the testing is to determine efficiency of a method, to determine advantages and disadvantages of a method to cluster general input data or to cluster only data of specific shapes. Stages of development of the library are also documented in the text of this work.
Description
Citation
RIŠA, M. Knihovna se shlukovacími metodami [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Ing. Vladimír Janoušek, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Vladimír Drábek, CSc. (místopředseda) Ing. Vítězslav Beran, Ph.D. (člen) Ing. Martin Hrubý, Ph.D. (člen) Ing. Zbyněk Křivka, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-17
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm "B" Otázky u obhajoby: Upresnite pojem testovacia podmienka a jej dôsledok. Uveďte a stručne popíšte aspoň 3 metódy merania vzdialenosti textových reťazcov. Ktorú a prečo by ste zvolili s ohľadom na rýchlosť výpočtu pri reťazcoch rovnakej dĺžky s vysokou entropiu? Akými spôsobmi sa dajú z pohľadu štatistickej vizualizácie sprehľadniť grafy paralelných súradníc z obrázkovej prílohy C.2 (c-f)?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO