Aplikace pro úpravu obrazu z kamery pro Android

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
V této práci je řešena tvorba aplikace pro úpravu obrazu z kamery na operační systém Android. Cílem bylo prostudovat možnosti úpravy obrazu, možnosti tvorby aplikací na platformě Android a následně zjištěné informace použít při vývoji samotné aplikace. Zvolený problém je řešen vytvořením frameworku na platformu Android pro úpravu obrazu a následným použitím frameworku při vývoji samotné aplikaci. Framework je založen na knihovně OpenCV a poskytuje vizuální komponenty užitečné při tvorbě GUI aplikace. Vytvořená aplikace poskytuje navíc oproti podobným dostupným aplikacím možnost vytvoření vlastního efektu skládáním filtrů dostupných v knihovně OpenCV.  Výstupem je samotná aplikace a plakát demonstrující její funkci. Dalším výstupem je framework usnadňující vývoj aplikací upravující obraz z kamery na operační systém Android. Součástí frameworku je také dokumentace včetně návodu k použití.
In this thesis I dealt with creation of application for editing image from camera. Apliacation is for operating system Android. Aim was to study possibilities of image editing and of creating applications for platform Android. And next aim was to use discovered informations to develop application. Problem was solved by creating of framework for platform Android for image editing. This framework was used for develope application. Framework provides visual components useful for creation application GUI. Created application provides extra feature to create a custom effect by composition of filters from OpenCV library. Output is Android application and poster demonstrating the application. Next output is framework making development of applications for image editing easier. Framework contains also documentation with description of framework and instructions for use.
Description
Citation
BĚLEHRÁDEK, S. Aplikace pro úpravu obrazu z kamery pro Android [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Dr. Ing. Jan Černocký (předseda) doc. Ing. František Zbořil, CSc. (místopředseda) Ing. Vítězslav Beran, Ph.D. (člen) Ing. Michal Bidlo, Ph.D. (člen) Ing. Karel Masařík, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-18
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm C. Otázky u obhajoby: Môžete pridať parameter užívateľom zadefinovaného filtru nastaviteľné z obrazovky s náhľadom kamery? Ako pri "odčítaní bílé,...., vznikne z jakékoli barvy čenrá" (str. 34)? Aká operácia zaistí toto tvrdenie? Nesúhlasím s autorom práce, že odstránenie prepojenia vstupov a výstupov filtrov a nastavenia poradia by zjednodušila použitie vytváranie filtrov. Ako by bolo možné potom vytvárať komplexnejšie efekty, ako Komiks efekt? Aké ďalšie alternatívne rozhranie na vytváranie filtrov vás napadá? (grafy?)
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO