Jednoduchá vzdálená signalizace PLC systémů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cílem této bakalářské práce je návrh a zhotovení hardwarového a softwarového zařízení sloužícího pro demonstraci komunikace s PLC systémy. Dále pak práce shrnuje možnosti této komunikace a částečně implementuje protokol MODBUS přes sériovou linku RS485. Hardwarové zařízení je zhotoveno na desce plošných spojů a ze součástek běžně dostupných v obchodech s elektronikou. Obsahuje LCD displej a LED diody pro zobrazení stavu PLC systému. Softwarová aplikace je napsána v jazyce Java a implementuje stejnou funkčnost jako hardwarové zařízení.
The aim of this thesis is the design and manufacture of hardware and software facilities used for the demonstration of communication with PLC systems. Furthermore, this paper summarizes the possibilities of communication and partially implements the MODBUS protocol via RS485 serial line. The hardware device is fabricated on the PCB and the components commonly available in electronics stores. Includes LCD display and LEDs for status display PLC system. The software application is written in Java and implements the same functionality as the hardware device.
Description
Citation
KACÁLEK, J. Jednoduchá vzdálená signalizace PLC systémů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Ing. Miroslav Švéda, CSc. (předseda) doc. Ing. Josef Schwarz, CSc. (místopředseda) Ing. Petr Matoušek, Ph.D., M.A. (člen) Ing. Petr Motlíček, Ph.D. (člen) Ing. Aleš Smrčka, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-19
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm " D ". Otázky u obhajoby: Můžete prosím stručně představit některá z existujících řešení pro vzdálené monitorování PLC komponent/přístrojů? Můžete objasnit důvody, které vás vedly k upřednostnění volby sběrnice RS-485 před nějakou průmyslovou variantou komunikačního standardu Ethernet?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO