Studie napjatosti a přetvoření zděné přehrady

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Diplomová práce se zabývá posouzením globální a lokální stability vybraného místa možného porušení zděné tížní hráze vodního díla (VD) Pastviny, a to pro dva zatěžovací stavy (ZS 1 a ZS 2). První část sestává z popisu současného stavu poznání, kde jsou popsány některé zděné hráze v České Republice a v zahraničí. Dále je provedena koncepční a matematická formulace daného problému s posouzením průsakových poměrů na VD, sestavením modelu filtračního proudění a modelu napjatosti. Následující část se věnuje případové studii pro VD Pastviny. Jsou zde zpracovány získané údaje s vyhodnocením možného místa porušení zděné hráze. V závěrečných kapitolách 5, 6 a 7 je proveden výpočet filtračního proudění, napjatosti a přetvoření, následuje posouzení globální a lokální stability se závěrečným shrnutím výsledků.
The Diploma thesis deals with the assessment of global and local stability of the masonry gravity dam Pastviny, for two load conditions. The first part consists of a present state review describing selected masonry dams in the Czech Republic and abroad. Further on a conceptual and mathematical formulation of the seepage flow and strain-stress problem are stated. The case study is focused on the practical application of formulated problems on the Pastviny dam. Firstly the available data have been assembled and processed. Global and local safety of the dam was assessed for the selected most vulnerable profile of the dam body. In the final chapters 5, 6 and 7, the seepage flow, stress and strain have been calculated and graphically displayed. Finally global and local stability have been assessed and completed with final summary of the results and concluding remarks.
Description
Citation
BETLACH, F. Studie napjatosti a přetvoření zděné přehrady [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Vodní hospodářství a vodní stavby
Comittee
Date of acceptance
2016-02-03
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO