Minimální mzda v zemích Evropské unie - přehled, vývoj a dopady do stavebnictví

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Práce uvádí, co znamená institut minimální mzdy a různé typy mezd v České republice. Dále se zabývá přehledem vývoje minimální mzdy ve vybraných zemích Evropské unie a nezaměstnanosti daných zemí. Pro zjištění, co se dá za minimální mzdu koupit jsou uvedeny spotřební koše hlavních měst vybraných zemí. V další kapitole se práce zabývá vlivem minimální mzdy na nezaměstnanost. V závěru práce pojednává o možných dopadech minimální mzdy do stavebnictví.
The thesis discusses what it means to institute a minimum wage and the different types of wages in the Czech Republic. It also deals with an overview of changes in the minimum wage in selected countries of the European Union, and unemployment in the countries. To find out what you can buy for minimum wage are given consumer basket of major cities in selected countries. The next chapter deals with the influence of the minimum wage on unemployment. The conclusion discusses the possible impact of the minimum wage in the construction industry.
Description
Citation
MARŠOUNOVÁ, E. Minimální mzda v zemích Evropské unie - přehled, vývoj a dopady do stavebnictví [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Management stavebnictví
Comittee
Date of acceptance
2016-02-03
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO