Optimalizace vnitřního prostředí historické místnosti

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
V diplomové práci je řešeno vnitřní prostředí se specializací na historické budo-vy. Experimentálně byly zjištěny hodnoty relativní vlhkosti a teploty a byl vyhod-nocen jejich vliv na předměty s historickou a uměleckou hodnotou, které jsou uloženy ve zkoumaných místnostech zámku ve Slavkově u Brna. Výsledky experimentů jsou hodnoceny dle kritérií vyžadovanými zvolenou metodikou. Práce dále řeší úpravy mikroklimatu těchto historických místností. Dále jsou navrženy dvě varianty vytápění dle normových požadavků. Ty jsou hodnoceny podle různých kritérií a je vybrán nejvhodnější způsob vytápění – infrapanely.
Diploma thesis solves an indoor climate specializing to historical buildings. The thesis is devided to three parts. First part contains The experiment in historical rooms took place at Austerlitz chaetau. Humidity and temperature was mesuared and the impact of these two parametres was evaluated according to chosen methodic. Diploma thesis sol-ves optimalization of internal microclimate of these two rooms. Two types of heating are designed in accordance with technical standards. These types are evaluated according to different criterions and the best type of heating is chosen – infraheating.
Description
Citation
VAŇKOVÁ, K. Optimalizace vnitřního prostředí historické místnosti [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Date of acceptance
2016-02-03
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO