BIKEZONE.cz - Cykloprodejna s bytovými jednotkami

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Cílem diplomové práce „BIKEZONE.cz – cykloprodejna s bytovými jednotkami“ je vypracování prováděcí dokumentace na výstavbu cykloprodejny s bytovými jednotkami pro trvalé bydlení cca 60 osob pozemku č.337/4, ve městě Hradec Králové místní část Kukleny. Objekt je navržen s ohledem na územní plán a okolní výstavbu a vhodně osazen na přilehlou křižovatku. Objekt je navržen jako čtyřpodlažní, částečně podsklepený s dvoupodlažní prodejnou s vlastním servisem a bytovou část, kde je sedmnáct bytových jednotek velikostí 2+KK a 3+KK. Vedle objektu jsou navrženy dvě parkoviště s kapacitou parkování pro 25 osobních vozidel. Hlavní vstup do prodejny je z ulice Pražská třída, kde je i parkoviště pro zákazníky a hlavní vstup do bytového domu je z ulice Pálenecká. Nosná část bude tvořena kombinací vápenopískových tvárnic KM BETA a železobetonových sloupů a stropů. Nenosná část bude z vápenopískových tvárnic KM BETA. Střecha bude plochá s hydroizolační fólií z měkčeného PVC přitížená praným kačírkem. Opláštění objektu bude zatepleno kontaktním zateplovacím systémem ETICS zakončeným prolínanou fasádou z tmavé a světlé šedé barvy. Dveře a okna budou dřevěná s barevným odstínem zlatý dub.
The aim of the diploma thesis „BIKEZONE.CZ – bikeshop with flats“ is development of detailed documentation to build the bikeshop with flats for permanent living for sixty person on the land number 337/4, in the city named Hradec Králové – Kukleny. The building is designed with the master plan and the surrounding construction and appropriately mounted on the adjacent intersection. The building is designed as a four-floors, partial basement with two-floors bikeshop with own service and the flat part with seventeen flats of the size two or three bedrooms with kitchen. Next to building are designed two car parkings with capacity for 25 cars. The main entrance to the shop is from the street Pražská třída where is a parking for customers a the main entrace to the flat house is from the street Pálenecká. The supporting part will consist of a combination of sand-lime bricks KM BETA and monolithic ceiling and column. The non-supporting part will of sand-lime bricks KM BETA. The roof is flat with a waterproofing membrane of flexible PVC surcharge laundered gravel. Insulation of the building envelope will contact system ETICS terminated blending facade of dark and light gray colors. Doors and windows are wooden with golden oak color shade.
Description
Citation
BARTÁK, M. BIKEZONE.cz - Cykloprodejna s bytovými jednotkami [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Date of acceptance
2016-02-02
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO