Testování technologie IMS

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá technologií IMS, což je standard definující architekturu pro poskytování multimediálních služeb. V teoretické části je uveden obecný popis technologie, architektura a stručný popis prvků, používané protokoly. Praktická část je věnována prostředí Open IMS Core a testování sítě navržené podle získaných teoretických znalostí. Jedná se především o popis a rozbor registračního procesu, přenosu hlasu, to znamená hovoru mezi dvěma uživateli, přenosu textu a videohovoru. Na základě získaných znalostí byla vytvořena laboratorní úloha.
This thesis is about the IMS technology, which is a standard defining the architecture for providing multimedia services. The theoretical part is a general description of the technology, architecture, a brief description of segments and used protocols. The practical part is a description of the environment of Open IMS Core and testing network designed according to theoretical knowledge. This is essentially a description and analysis of the registration process, voice transmission(it means a call between two users), text relay and video. A laboratory task was created on the basis of obtained knowledge.
Description
Citation
KUBĚNA, P. Testování technologie IMS [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Teleinformatika
Comittee
prof. Ing. Zdeněk Smékal, CSc. (předseda) prof. Ing. Karel Bartušek, DrSc. (místopředseda) Ing. Radomír Svoboda, Ph.D. (člen) Ing. Martin Plšek, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jan Jeřábek, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Přinosil, Ph.D. (člen) Ing. Ivan Míča, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2010-06-15
Defence
Jaké protokoly byly použity pro přenos multimediálních dat? Co je to IMS? Co znamená CSCF?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO