Energetické využití kalů z čistíren odpadních vod

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Táto práca pojednáva o vzniku a zložení kalov. Zloženie kalu je dané legislatívou, takisto ako jeho úprava a spracovanie. Kaly sa upravujú, aby mohli byť použité na poľnohospodárskej pôde, skládkované, spaľované atď. Jednotlivé postupy úpravy kalu sú popísané ďalej v tejto práci. Možnosti nakladania s kalmi sú rozmanité, ale nie všade rovnako zastúpené. Tejto problematike je venovaná kapitola s porovnaním nakladania s kalmi v Českej republike a v zahraničí znázornená v grafoch. Najrozsiahlejším a najpoužívanejším spôsobom nakladania s kalmi je aplikácia na pôdu a spaľovanie. Spaľovaním sa z kalu získava energia, ktorá je ďalej použiteľná.
This bachelor’s work discusses the origin and composition of the sludge. The composition of sludge is given by legislation, as well as its treatment and processing. Sludge shall be adjusted in order to be used on agricultural land, landfilled, incinerated, etc. The sludge processes are described further in this work. Sludge disposal options are varied, but not everywhere equally represented. This is represented in chapter where treatment of sludge in Czech Republic and abroad are compared, illustrated in chats. The most extensive and most common method of disposal of sludge is application on the ground and burning. Usable energy is obtained by burning the sludge.
Description
Citation
POLÁKOVÁ, A. Energetické využití kalů z čistíren odpadních vod [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
sk
Study field
Strojní inženýrství
Comittee
RNDr. Petr Žaloudík, CSc. (předseda) doc. Ing. Zdeněk Jegla, Ph.D. (místopředseda) Ing. Richard Nekvasil, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Hájek, Ph.D. (člen) Ing. Lucie Houdková, Ph.D. (člen) doc. Ing. Vítězslav Máša, Ph.D. (člen) Ing. Andrea Tabasová, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2012-06-14
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO