Výroba posuvného unašeče objemovým tvářením

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Projekt vypracovaný v rámci bakalárskeho štúdia predkladá návrh technológie výroby posuvného unašača pomocou zápustkového kovania. Na základe literárnej štúdie z problematiky objemového tvarovania a výpočtov bolo vypracované optimálne technologické riešenie výroby zadanej súčasti. Výkovok bude kovaný na zvislom kováčskom lise LMZ 1600 A od firmy Šmeral Brno a.s. Súčasť je z oceli ČSN 41 2020. Produkcia je 100 000 kusov ročne. Súčasťou práce je tiež porovnanie možností výroby, technicko-ekonomické zhodnotenie a vypracovanie výrobných výkresov.
The Project elaborated in frame of bachelor’s studies submit a presents of technology of shifting carrier the way of drop forging. Based on literary study of the issue of solid forming and calculations was made optimal technological solution entered production parts. A forging will be working up on a vertical forging press LMZ 1600 A made in Šmeral Brno, Inc. A part is made of steel ČSN 41 2020. Production is 100 000 pieces a year. Part of this work is the comparison of possibilities of production, technical-economic estimation and produce manufacturing drawing.
Description
Citation
MARTINOVSKÝ, P. Výroba posuvného unašeče objemovým tvářením [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
sk
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
doc. Ing. Jindřich Špaček, CSc. (předseda) prof. Ing. Stanislav Rusz, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Pavel Rumíšek, CSc. (člen) Ing. Marek Štroner, Ph.D. (člen) Ing. Kamil Podaný, Ph.D. (člen) Ing. Eva Peterková, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2012-06-20
Defence
Student prezentoval komisi svou bakalářskou práci. Odpověděl na otázky oponenta. Otázky komise: 1. Proč je vhodné ohřívat materiál před objemovým tvářením? 2. Proč se u bucharu nedoporučuje použít vyhazovač? 3. Jaký je rozdíl mezi kováním na lisu a na bucharu. 4. Kolik procent z objemu kovaného materiálu je určeno pro výronek?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO