Výroba pastorku objemovým tvářením

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
V předložené diplomové práci je provedena detailní studie znalostí z objemového tváření za tepla – kováním. Dále je zpracován návrh technologií výroby pastorku d140 č.v.: DP2012 – 01 a stanovení optimálního technologického postupu s využitím počítačové simulace. Součást je z oceli 14220. Polotovar je tyč 80 x 150 ČSN 42 5510.21. K předpokládané sérii 160 tis. ks a požadovanému mechanickému zatížení součásti je volena technologie zápustkového kování na svislém kovacím lisu LMZ 2500, od firmy Šmeral Brno a.s. Ke zpracování technologického postupu byly provedeny nutné výpočty a navazující výkresová dokumentace.
In a present diploma thesis is detail study from volume hot-forming knowledge – forging. In thesis is make proposal of technologies how to produce a pinion d140 drawing nr.: DP2012 -01 and the optimatization of technology procedure with help a computer simulation. Quality of part is steel 14220. Semi-product is a bar 80 x 150 ČSN 42 5510.21. For presumtion series 160 thousand pieces and mechanical stressed working of piece is choose drop forging technology in the vertical forging press LMZ 2500, product of Šmeral Brno. From technical procedure were made necessary calculations and follow drawing documentation.
Description
Citation
FIC, P. Výroba pastorku objemovým tvářením [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie a průmyslový management
Comittee
doc. Ing. Jaroslav Prokop, CSc. (předseda) prof. Ing. Vojtěch Koráb, Dr., MBA (místopředseda) prof. Ing. Františka Pešlová, Ph.D. (člen) prof. Ing. Ivan Baránek, CSc. (člen) doc. Ing. Jiří Beneš, CSc. (člen) doc. Ing. Vladimír Vrba, CSc. (člen)
Date of acceptance
2012-06-21
Defence
Diplomant seznámil komisi s obsahem a výsledky své diplomové práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise. V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: 1. Co jste v práci ekonomicky srovnával? 2. Jak je definovaný technologický postup a jak je definovaný pracovní postup? 3. Jak je definována operace? 4. Vaše kolo je vykováno a poté pískováno, jaké další operace by museli následovat, pro dodržení předepsaných tolerancí na konstrukčním výkresu?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO