Příprava a vlastnosti objemového materiálu z hořčíkového prášku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická
Abstract
Diplomová práce je zaměřena na přípravu a charakterizaci objemového materiálu z čistého hořčíkového prášku. Téma zahrnuje všechny etapy spojené s přípravou objemového materiálu, procesy slinování při lisování za tepla, difuzní děje a strukturně mechanické vlastnosti, s ohledem na výslednou porozitu materiálu. Řešení je zaměřeno na studium a řízení procesů při přípravě objemového materiálu a popis těchto dějů z fyzikálně-chemického hlediska tvorby struktury a výsledných vlastností materiálu.
Diploma thesis focuses on preparation and characterization of bulk material prepared from pure magnesium powder. The topic includes all the parts of process of bulk material preparation, sintering at hot pressing, diffusion processes and structurally-mechanical properties with respect to final material porosity of the produced material. Thesis solving focuses on study and control of processes during bulk material preparation and description of the processes from physically-chemical point of view of the structure creation and final material properties.
Description
Citation
RUTTKAYOVÁ, V. Příprava a vlastnosti objemového materiálu z hořčíkového prášku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Chemie, technologie a vlastnosti materiálů
Comittee
prof. RNDr. Josef Jančář, CSc. (předseda) prof. Ing. Ladislav Omelka, DrSc. (člen) prof. Dr. Ing. Martin Palou (člen) doc. RNDr. Jaroslav Petrůj, CSc. (člen) prof. Ing. Petr Ptáček, Ph.D. (člen) prof. Ing. Tomáš Svěrák, CSc. (člen) prof. Ing. Jaromír Havlica, DrSc. (člen)
Date of acceptance
2016-05-31
Defence
Ve svém vystoupení seznámila diplomantka komisi a přítomné hosty s hlavními výsledky své diplomové práce. Její vystoupení bylo jisté, jasně formulované a použité prezentační prostředky byly adekvátní. V diskuzi se členy komise i v odpovědích oponentovi prokázala velmi dobré znalosti oboru tématu práce i zájem o tento obor.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO