Koaxiální multiplexer pro automatizované měření AC proudu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce se v teoretické části zabývá literární rešerší na téma chyb měření a nejistot měření. V praktické části se zabývá simulací přídavné kapacitní odporové zátěže na amplitudo- vou a fázovou chybu bočníků. Pro tuto simulaci je v práci použit matematický aparát kaskádních matic dvojbranů a jejich propojení. Pro samotnou simulaci je použit skript pro prostředí MATLAB. Dále se práce zabývá návrhem napěťového sledovače pro eliminaci simulované chyby a jeho praktickou realizací. Poslední část práce se zabývá návrhem koaxiálního multiplexeru pro přepínání proudových bočníků vyvinutých na pracovišti Českého metrologického institutu v Brně.
Master’s thesis in the theoretical part deals with literature review on the topic of measurement errors and measurement uncertainties. The practical part deals with the simulation of additional capacitive and resistive load on the amplitude and phase error during shunts based measurement. For this simulation is used mathematical apparatus of cascade matrix of two-ports and their connections. For the actual simulation is used script for MATLAB. Furthermore, the work deals with the design of voltage follower to eliminate simulated errors and its practical realization. The last part deals with the design of the coaxial multiplexer for switching current shunts developed in the Czech Metrological Institute in Brno.
Description
Citation
BOŠTÍK, O. Koaxiální multiplexer pro automatizované měření AC proudu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Kybernetika, automatizace a měření
Comittee
doc. Ing. Zdeněk Němec, CSc. (předseda) doc. Ing. Zdeněk Bradáč, Ph.D. (místopředseda) Ing. Zdeněk Havránek, Ph.D. (člen) Ing. Karel Horák, Ph.D. (člen) Ing. Lukáš Pohl, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-07
Defence
Student obhájil diplomovou práci.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO