Efektivní použití 3D Cad systémů v procesním inženýrství-III

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Práce je zaměřena na problematiku efektivního použití 3D CAD systému SolidWorks v procesním inženýrství. Vedle běžně rozšířené podpory v klasickém strojírenství lze tento systém použít pro potrubní systémy. Cílem práce je vytvoření knihovny standardních dílů a vytvoření podkladů pro výuku SolidWorks v oboru procesní inženýrství. Podklady jsou vytvořeny v textové podobě a ve video podobě jako výuková videa. V první části je uveden popis systému SolidWorks, všech jeho funkcí a modulů. V druhé části jsou popsány správné postupy tvorby jednotlivých dílů, sestav a výkresové dokumentace. Zaměřili jsme se na přechod vzduchotechnického potrubí kruh-čtverec a příruby. V závěru je uvedeno celkové zhodnocení dané problematiky.
The thesis is concentrated on point of effective use of 3D CAD system SolidWorks in process engineering. This system is able to use for pipe systems besides its commonly expanded support in standard mechanical engineering. The aim is to create the library of standard parts and to create data for teaching SolidWorks in process engineering. Data are created in text form and in video form as instructing videos. The first part of the thesis contains the description of SolidWorks system, all its functions and modules. The second part contains the description of right procedures of individual parts, assemblies and drawing documentations creation. We aimed on conversion of circle-square air-conditioning pipe and flanges. The evaluation of all points of issue is mentioned in the conclusion.
Description
Citation
HÁJEK, Z. Efektivní použití 3D Cad systémů v procesním inženýrství-III [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojní inženýrství
Comittee
RNDr. Petr Žaloudík, CSc. (předseda) Ing. Dušan Vincour, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Zdeněk Jegla, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Hájek, Ph.D. (člen) Ing. Radek Dvořák, Ph.D. (člen) Ing. Vít Kermes, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2008-06-12
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO