Stavba v krajině - Winery

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Navržené vinařství se nachází v blízkosti obce Strachotín na Jižní Moravě. Parcela, na níž je objekt umístěn, je ze severu obklopena vinicemi a na jižní straně se prudce svažuje k prostřední nádrži vodního díla Nové Mlýny. Součástí vinařství je kromě samotné výroby, prodeje a degustace vína, také restaurace s ubytováním a wellness s celoročním provozem. Idea návrhu je založena na výhledech do okolní krajiny. Objekt je osazen na hranu svahu a jeho strmosti využívá – i podzemní podlaží se otevírá směrem na jih a umožňuje výhled na celou Pálavu - na vodní plochu i Pavlovské vrchy.
The proposed winery is located near the village Strachotín in South Moravia. Plot on which the proposal is located is surrounded by vineyards on the north and steeply slopes to the middle reservoir of the Nové Mlýny on the south. Part of the winery is in addition to the actual production, sales and wine tastings, a restaurant with accommodation and wellness. The idea of the proposal is based on the views of the surrounding countryside. The proposal is situated on the edge of the slope - even underground floor opens to the south and affords a view of the whole Palava - the water area and the Pavlov Hills.
Description
Citation
VOZNICOVÁ, D. Stavba v krajině - Winery [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
doc. Ing. arch. Alena Mansfeldová, CSc. (předseda) prof. Ing. Josef Chybík, CSc. (člen) doc. Ing. arch. Iva Poslušná, Ph.D. (člen) Ing. arch. Tomáš Havlíček (člen) Ing. arch. David Prudík (člen)
Date of acceptance
2016-05-31
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO