Technologie výroby vrtáku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Práce se zabývá technologií výroby stupňovitého vrtáku ze slinutých karbidů. Zpracovává základní metody a informace technologie broušení. Slinuté karbidy jsou stále častější volbou materiálu pro obrábění v mnoha průmyslových směrech. Umožňují široké využití vzhledem ke svým mechanickým i technologickým vlastnostem. Nástroje z tohoto materiálu jsou vyráběny na 5osých bruskách. Použití přesných CNC strojů umožňuje efektivní a přesnou výrobu jak jednoduchých, tak složitých obráběcích nástrojů. Softwary CNC strojů umožňují kontrolní 3D simulace ještě před zahájením výroby, jsou to vhodným nástrojem pro kontrolu funkčnosti programu. Také je možné na výrobu navázat následnou rozměrovou kontrolu hotového kusu. Těchto CNC strojů a nástrojů ze slinutých karbidů je možné využít jak pro sériovou tak kusovou výrobu.
The work deals with production technology stepped drill of cemented carbides. Handles the basic methods and information technology grinding. Cemented carbides are becoming more frequent choice of material for processing in many industrial directions. They allow widespread use due to their mechanical and technological properties. Tools of this material are manufactured on a 5-axis grinding machines. The use of precision CNC machines enables efficient and accurate production of both simple and complex cutting tools. Software CNC machines allow you to control the 3D simulation before production begins, it's a convenient tool for checking the functionality of the program. It is also possible to establish the production of the subsequent dimensional control of the finished piece. These CNC machines and cemented carbide tools can be used for both serial and piece production.
Description
Citation
KŘEHLÍK, L. Technologie výroby vrtáku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
doc. Ing. Anton Humár, CSc. (předseda) doc. Ing. Robert Čep, Ph.D. (místopředseda) Ing. Aleš Polzer, Ph.D. (člen) Ing. Josef Zapletal, Ph.D. (člen) Ing. Jan Zouhar, Ph.D. (člen) Ing. Jaroslav Jambor, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jozef Majerík, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-13
Defence
Popište technologii výroby drážek pro vnitřní chlazení ve vámi vyráběném nástroji. Co je považováno za pojem zapevňování drážky uvedené v práci. Jaké lze používat typy upínačů pro obrábění nástrojů? Dotazy na programování, tak, jak je uváděno v práci – hrubý program Trvanlivost a životnost nástroje, proč je v práci uváděna životnost nástroje. Student dotazy zodpověděl.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO