Analýza vlivu rekonstrukce na obvyklou cenu rodinného domu v Kyjově

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Úkolem této diplomové práce je zjistit, jaký má vliv přestavba a modernizace na obvyklou cenu rodinného domu. Pro ocenění jsem si zvolila objekt, ve kterém jsem vyrůstala a který tedy dobře znám. Rodinný dům se nachází v malém jihomoravském městě Kyjově, v části Nětčice. Rodinný dům je podsklepený a má dvě nadzemní podlaží. Jeho výstavba byla dokončena v roce 1962. Od roku 1976 až do dnes bylo na objektu i pozemku provedeno několik úprav a modernizací, které byly poměrně dost finančně náročné. Rodinný dům je oceněn porovnávací metodou s využitím databáze podobných rodinných domů v Kyjově a dále nákladovou metodou podle vyhlášky č. 441/2013 Sb. Ocenění je provedeno vždy ve dvou variantách – pro rodinný dům v původním stavu (rok 1985) a ve stávajícím stavu. Současně je navrženo několik variant přestaveb, které jsou v dnešní době obvyklé, a pro jednu z nich je sestaven položkový rozpočet. Výsledkem diplomové práce by tedy mělo být zjištění, zda je lepší koupit dům již po provedených přestavbách a modernizacích, nebo v původním stavu a provést tyto úpravy až následně.
The subject of this master thesis is detection how the redevelopment and refurbishment affect regular price of family house. For valuation I chose the building in which I grew up so I know it very good. The family house is located in small south-moravian town Kyjov, in district Nětčice. The family house has a basement and two upper floors. Constructions were completed in 1962. Since 1976 many quite expensive redevelopment and refurbishment have been done. For property valuation is used method of direct comparison with the use of database of similar family houses in Kyjov and also cost method according to law number 441/2013 Sb. Valuation is done in two versions – for building in original condition (in 1985) and in current condition. All at once a couple of variants of redevelopment, which are common nowadays, and for one variant is made the itemized budget. Result of this master thesis should be detection if it is better to buy house after redevelopment and refurbishment or house in original condition and make these structural modifications until then.
Description
Citation
KOUŘILOVÁ, V. Analýza vlivu rekonstrukce na obvyklou cenu rodinného domu v Kyjově [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Realitní inženýrství
Comittee
prof. Ing. Leonard Hobst, CSc. (předseda) doc. Ing. Leonora Marková, Ph.D. (místopředseda) Ing. Radka Kantová, Ph.D. (člen) Ing. Vítězslava Hlavinková, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Matras (člen)
Date of acceptance
2016-06-21
Defence
Diplomantka seznámila státní zkušební komisi se svou závěrečnou prací na téma Analýza vlivu rekonstrukce na obvyklou cenu rodinného domu v Kyjově. Závěrečnou práci obhajovala jasně srozumitelně. Z jejího přednesubylo patrné, že k řešeným problémům přistupovala dobře. Na otázky komise odpověděla dobře. K otázkám oponenta i vedoucího závěrečné práce uvedla dostačující odpovědi. Státní zkušební komice závěrem konstatovala, že diplomantka závěrečnou práci obhájila.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO