Moderní trendy v přeplňování spalovacích motorů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Cílem této bakalářské práce je shrnutí základních poznatků o přeplňování spalovacích motorů, přičemž důraz je kladen zejména na moderní trendy tohoto oboru. První dvě kapitoly jsou zaměřeny na základní principy a důvody použití přeplňování. Dále jsou v práci popsány jednotlivé prvky systémů přeplňování a jejich možné uspořádání. Poslední část se zabývá nejaktuálnějšími moderními trendy v přeplňování spalovacích motorů.
The goal of this bachelor thesis is to summarize the fundamental knowledge about supercharging the combustion engines, whereas the emphasis is on the modern trends of this branch. The first two chapters are aiming at the basic principles and reasons for using the supercharging method. Further on, this thesis explains the individual elements of supercharging systems and their possible arrangement. The last part is disserting on the most actual modern trends at supercharging of the combustion engines.
Description
Citation
PODHORA, D. Moderní trendy v přeplňování spalovacích motorů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
prof. Ing. Václav Píštěk, DrSc. (předseda) doc. Ing. Zdeněk Kaplan, CSc. (místopředseda) Ing. Jiří Koláček (člen) doc. Ing. Pavel Kučera, Ph.D. (člen) Ing. David Svída, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-16
Defence
Student přednesl komisi prezentaci své závěrečné práce a správně odpověděl na otázky oponenta. Otázky komise: Jaké jsou nevýhody při použití dmychadla u spalovacího motoru? Student odpověděl správně. Jak je řešeno chlazení turbodmychadla a chlazení nasávaného vzduchu? Student se v tématu orientoval a odpověděl správně. Jaký přínos má přeplňování v případě emisí spalovacího motoru? Odpovězeno částečně. Jaké typy ložisek jsou používané u turbodmychadel a proč? Který typ je vhodný pro studený start motoru? Odpovězeno správně.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO