Vývoj výstavby nízkoenergetických a pasivních domů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
V návaznosti na úsporu energií se začala rozvíjet výstavba energeticky úsporných domů, mezi něž se řadí domy nízkoenergetické, pasivní a nulové. Diplomová práce čtenáři přibližuje energeticky úsporné domy, průběh historie a jejich hlavní znaky. Poslední dvě kapitoly na grafech ukazují, jaký je vývoj výstavby energeticky úsporných domů na území České republiky. Dále ukazují, ve kterých krajích se tyto domy staví nejvíce a jaký konstrukční systém a způsob užívání se upřednostňuje.
In relation to energy savings, the development of constructing energy-saving houses, which includes low-energy, passive and zero houses, started to be created. The diploma thesis helps readers to be better informed about energy-saving houses, their development during history and their main features. The last two chapters show the development of constructing energy-saving houses in the Czech Republic in graphs. They also show in which regions are these houses built the most and which construction system and way of using is preferred.
Description
Citation
JURÁNKOVÁ, H. Vývoj výstavby nízkoenergetických a pasivních domů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Realitní inženýrství
Comittee
prof. Ing. Leonard Hobst, CSc. (předseda) doc. Ing. Leonora Marková, Ph.D. (místopředseda) Ing. Radka Kantová, Ph.D. (člen) Ing. Vítězslava Hlavinková, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Matras (člen)
Date of acceptance
2016-06-21
Defence
Diplomantka seznámila státní zkušební komisi se svou závěrečnou prací na téma Vývoj výstavby nízkoenergetických a pasivních domů. Závěrečnou práci obhajovala jasně srozumitelně. Z jejího přednesubylo patrné, že k řešeným problémům přistupovala výborně. Na otázky komise odpověděla dobře. K otázkám oponenta i vedoucího závěrečné práce uvedla dostačující odpovědi. Státní zkušební komice závěrem konstatovala, že diplomantka závěrečnou práci obhájila.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO