Analýza vlivu ceny rekonstrukce na cenu obvyklou nájemního domu v Ostravě

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Diplomová práce se zabývá analýzou vlivu revitalizace panelového bytového komplexu na cenu obvyklou. Objekt se skládá ze tří samostatných vchodů a nachází se v Moravské Ostravě a Přívoze v kraji Moravskoslezském. Teoretická část práce je věnována vymezení základních pojmů, rozlišení druhů zateplení, životnosti a opotřebení staveb a v neposlední řadě obsahuje informace o ekonomických aspektech dané problematiky. Pro praktickou část bylo provedeno ocenění pomocí metody nákladové dle vyhlášky a dále vypočítáno i výnosové ocenění a metoda přímého porovnání, a to jak pro stav před rekonstrukcí, tak i po rekonstrukci. Jakmile byly získány všechny důležité ukazatele, bylo provedeno samotné vyhodnocení. Mezi další náležitost praktické části patří provedení i stanovení dalšího navržení stavebních úprav po celou dobu další předpokládané životnosti objektu v závislosti na životnosti jednotlivých konstrukcí. Cílem celé práce je posouzení vlivu regenerace na tržní cenu a možnosti zvýšení nájmu na tržní úroveň vlivem zvýšeného standardu.
In the diploma thesis there is an influence of revitalization of panel(prefa) building comples on usual price analyzed. The building has three separate doorways, whole complex is situated in North Moravia-Moravian Ostrava in Moravian-Silesian region. In the theoretical part of my diploma thesis there are basic concepts defined. There are defined different types of insulating materials, durability and wear down buildings. The diploma thesis also informs about economical aspects. In the practical part there is information about price estimation of buildings with cost approach according to the cost announcement. There is also price calculated according to the income approach and price estimation with direct comparison as well. All of these methods have been used for both - state of building before and after reconstruction. After the price extimation the final evaluation has been implemented. In the practical part of diploma thesis there are also another building modification for whole life span of the building parts designed. The aim of the diploma thesis is to evaluate an influence of reconstruction on the market price as well as a possibility of increasing rental price on the market level due to increased standart of living.
Description
Citation
ROJÍČEK, V. Analýza vlivu ceny rekonstrukce na cenu obvyklou nájemního domu v Ostravě [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Realitní inženýrství
Comittee
prof. Ing. Leonard Hobst, CSc. (předseda) doc. Ing. Leonora Marková, Ph.D. (místopředseda) Ing. Michal Novotný, Ph.D. (člen) Ing. Vítězslava Hlavinková, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Matras (člen)
Date of acceptance
2016-06-22
Defence
Diplomant seznámil státní zkušební komisi se svou závěrečnou prací na téma Analýza vlivu ceny rekonstrukce na cenu obvyklou nájemního domu v Ostravě. Závěrečnou práci obhajoval jasně srozumitelně. Z jeho přednesu bylo patrné, že k řešeným problémům přistupoval velmi dobře. Na otázky komise odpověděl velmi dobře. K otázkám oponenta i vedoucího závěrečné práce uvedl dostačující odpovědi. Státní zkušební komice závěrem konstatovala, že diplomant závěrečnou práci obhájil.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO