Ocenění výše škody způsobené povodní na rodinném domě ve Velkém Poříčí

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Diplomová práce se zabývá problematikou stanovení výše pojistného plnění na rodinném domě zasaženém povodní. Cílem této práce je nejdříve přiblížit pojmy související s oceňováním a pojišťovnictvím. Dále ocenit nemovitou věc nákladovým způsobem, zdokumentovat škody a stanovit náklady na opravu poškozených částí objektu v souladu s pojistnou smlouvou. Následně je nutné stanovit novou pojistnou hodnotu rodinného domu. Na závěr práce je rozebrána historie povodní v dané lokalitě a zřízení protipovodňového opatření.
This thesis deals with the issues of determining the amount of insurance coverage of a house destroyed by flood. The aim of this paper is to explain the terms related to evaluation and insurance. Then to value immovable property by costs, document the damages and determine the costs for rebuilding the damaged parts in accordance with the insurance policy. It is necessary to determine the insurance value of the house. At the end of this thesis the history of floods in the particular area and flood control methods are discussed.
Description
Citation
BERGER, P. Ocenění výše škody způsobené povodní na rodinném domě ve Velkém Poříčí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Realitní inženýrství
Comittee
prof. Ing. Albert Bradáč, DrSc. (předseda) doc. Ing. Bohumil Puchýř, CSc. (místopředseda) Ing. Boris Biely (člen) Ing. Alena Superatová, Ph.D. (člen) Ing. Andrea Pavlíková (člen)
Date of acceptance
2016-06-20
Defence
Diplomant seznámil státní zkušební komisi se svou diplomovou prací na téma Ocenění výše škody způsobené povodní na rodinném domě ve Velkém Poříčí. Závěrečnou práci obhajoval jasně a srozumitelně. Z jeho přednesu bylo patrné, že k řešeným problémům přistupoval velmi zodpovědně. Na otázky komise odpověděl výborně. K otázkám oponenta i vedoucího závěrečné práce uvedl dostačující odpovědi. Státní zkušební komise závěrem konstatovala, že diplomant závěrečnou práci obhájil.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO