Analýza prodeje a pronájmu zemědělských pozemků na Vsetínsku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Diplomová práce se zabývá oceňováním zemědělských pozemků na Vsetínsku. V teoretické části jsou vymezeny důležité pojmy související s oceňováním zemědělských pozemků, dále jsou zde popsány jednotlivé oceňovací metody a provedena analýza trhu se zemědělskou půdou v České republice. V praktické části je pak provedeno ocenění vybraného souboru zemědělských pozemků v obcích Lešná a Choryně. Ocenění je provedeno třemi způsoby: ocenění podle oceňovacího předpisu, výnosovou metodou a porovnávací metodou. V závěru práce jsou porovnány výsledky všech tří způsobů ocenění a je zhodnocena výhodnost případné investice do těchto pozemků.
The master’s thesis deals with a valuation of agricultural plots in Vsetínsko. In the theoretical part there are defined some important concepts related to valuation of agricultural plots, next there are described individual valuation methods and done analysis of market with agricultural plots in the Czech republic. In the practical part there is done valuation of selected file of plots in the villages Lešná and Choryně. The valuation is done by three ways: the valuation according to valuation regulations, the yield method and the comparative method. In the conclusion of the thesis there are compared results of all three ways of valuation and there is evaluated profitability of prospective investment to these plots.
Description
Citation
VODOVÁ, P. Analýza prodeje a pronájmu zemědělských pozemků na Vsetínsku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Realitní inženýrství
Comittee
prof. Ing. Leonard Hobst, CSc. (předseda) doc. Ing. Leonora Marková, Ph.D. (místopředseda) Ing. Lubomír Weigel, CSc. (člen) Ing. Vítězslava Hlavinková, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Matras (člen)
Date of acceptance
2016-06-23
Defence
Diplomantka seznámila státní zkušební komisi se svou závěrečnou prací na téma Analýza prodeje a pronájmu zemědělských pozemků na Vsetínsku. Závěrečnou práci obhajovala jasně srozumitelně. Z jejího přednesu bylo patrné, že k řešeným problémům přistupovala výborně. Na otázky komise odpověděla dobře. K otázkám oponenta i vedoucího závěrečné práce uvedla dostačující odpovědi. Státní zkušební komice závěrem konstatovala, že diplomantka závěrečnou práci obhájila.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO