Aplikace analýzy rizik na biometrické rozpoznávání osob a vybrané činnosti ve firmě

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Diplomová práce byla vytvořena za účelem zajištění vyšší bezpečnosti, spolehlivosti a kvality vybraných biometrických zařízení a pro dosažení vyšší spolehlivosti při vykonávání činnosti v zadané existující firmě. Mezi hodnocené přístroje patří zejména ta biometrická zařízení, která jsou již používána v běžném provozu, a rovněž byl posuzován nově vyrobený přístroj, který teprve bude uveden na trh. Nejprve bylo zapotřebí se důkladně seznámit s činností a strukturou analyzovaných subjektů. Pro dosažení zvolených cílů bylo nutné provést několik analýz rizik. Na základě výsledků z provedených analýz byly určeny hrozby, které jsou pro zařízení nebo firmu nejvíce klíčové. Následně byla navržena příslušná protiopatření sloužící pro snížení rizik na přijatelnou úroveň. V práci se nachází výsledky provedených analýz i srovnání jednotlivých zařízení z hlediska rizikovosti.
This master's thesis has been created in order to enhance the security, reliability and quality of specific biometric devices and in order to achieve higher work efficiency of specific company. Both existing biometric devices and one new prototype have been chosen for the evaluation. First it was necessary to acquire the basic principles and structure of analyzed subjects. In order to achieve the goals, several risk analyses have been performed. Based on results of performed analyses the most key threats have been identified. For these threats the corrective actions have been suggested in order to make the probability of these threats as low as possible. This thesis also contain the results of performed analyses and benchmarking of the devices from the risk point of view.
Description
Citation
DOLEŽELOVÁ, L. Aplikace analýzy rizik na biometrické rozpoznávání osob a vybrané činnosti ve firmě [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Řízení rizik v informačních systémech
Comittee
doc. RNDr. Jitka Kreslíková, CSc. (předseda) prof. Ing. Martin Drahanský, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Robert Kledus, Ph.D. (člen) doc. RNDr. Zdeněk Karpíšek, CSc. (člen) Ing. Petr Šimůnek, Ph.D. (člen) prof. Ing. Vladimír Adamec, CSc. (člen)
Date of acceptance
2016-06-27
Defence
Diplomantka seznámila státní zkušební komisi se svou diplomovou prací na téma Aplikace analýzy rizik na biometrické rozpoznávání osob a vybrané činnosti ve firmě. Diplomantka na otázky oponenta odpověděla. Diplomantka na otázky komise odpověděla. Diplomantka závěrečnou práci obhájila.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO