Komparace finančního výkaznictví dle IFRS a české účetní legislativy

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Diplomová práce se zaměřuje na komparaci požadavků při sestavování účetních výkazů v rámci české účetní legislativy a dle Mezinárodních standardů účetního výkaznictví. V této práci jsou také stručně definovány typy ukazatelů výkonnosti podniku, a to jak se jejich hodnoty pro transformaci účetní závěrky změní.
The diploma thesis focuses on comparison of demands for making financial statements complying with Czech Accounting Legislation and International Financial Reporting Standards. Furthermore you will also find definitions for types of business performance indicators and how the values for financial statement transformation change.
Description
Citation
ŽÁKOVÁ, K. Komparace finančního výkaznictví dle IFRS a české účetní legislativy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Podnikové finance a obchod
Comittee
doc. Ing. et Ing. Renáta Myšková, Ph.D. (předseda) Ing. Petr Bačík, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Mgr. Karel Brychta, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Heralecký, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Mráček, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-14
Defence
otázky vedoucího: zodpovězeno otázky oponenta: zodpovězeno další otázky: doc. Myšková: nehmotný majetek a jak se liší jeho položky z pohledu ČÚL a IFRS; VZZ a evidence položek podle IFRS a ČÚL - kdy je výhodnější - zodpovězeno doc. Brychta: čím je dán rozdíl v době splatnosti krátkodobých pohledávek dle ČÚL a IFRS (str. 72) - zodpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO