Hodnocení výkonnosti podniku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá finančním a obchodním zhodnocením situace podniku Precheza a.s. a to zejména s využitím metody benchmarking. Práce je rozdělena do čtyř hlavních částí, kde ta první je věnována zejména teoretickým východiskům a informacím, jejichž znalost je nutná pro zasvěcení do dané problematiky. Následuje charakteristika společnosti a situační analýzy. Stěžejní část práce je zaměřena právě na provedení benchmarkingu, tedy srovnání vybrané společnosti s jejími největšími konkurenty. V závěru práce jsou vyhodnoceny výsledky analýz a navrhnuty změny pro zlepšení konkurenceschopnosti i finanční a obchodní situace Prechezy.
This master thesis deals with the financial and commercial evaluation of the situation of the company Precheza namely using benchmarking. The work is divided into four main parts, where the first one is devoted to theoretical bases and information, whose knowledge is necessary for understanding the topic. The next chapter focuses on a description of the company and its situational analysis. The main part is devoted to benchmarking, which is the comparison of the chosen company with its major competitors. Final remarks of the thesis discuss the main findings and conclusions of the whole performance analysis as well as suggestions and plans for the improvement of the researched company.
Description
Citation
VÉNOSOVÁ, T. Hodnocení výkonnosti podniku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Podnikové finance a obchod
Comittee
doc. Ing. et Ing. Renáta Myšková, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Vojtěch Bartoš, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Vít Chlebovský, Ph.D. (člen) Ing. Markéta Kruntorádová, Ph.D. (člen) Ing. Michal Karas, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-13
Defence
otázky vedoucího: - zodpovězeno otázky oponenta: - zodpovězeno Další otázky: doc. Myšková: Jak jste využila model EFQM Excelence a metodu BSC, které uvádíte v teoretické čísti DP?. - zodpovězeno. Definujte fáze rozhodovacího procesu. - zodpovězeno Ing. Karas: Porovnejte společnost s konkurenty ze zahraničí. Hodnotila jste i vývoj ekonomického prostředí jednotlivých konkurentů - zodpovězeno. Ing. Kruntorádová: Jaké očekáváte výsledky ukazatelů v rámci Vaší práce. - zodpovězeno.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO