Investiční životní pojištění a individuální investování spojené s pojištěním

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Diplomová práce se zabývá investičním životním pojištěním a jeho alternativami. Cílem práce je na základě analýzy a komparace konkrétních pojistných a investičních produktů vyhodnotit, zda je výhodnější využívat investičního životního pojištění nebo individuálního investování do investičních fondů ve spojení s rizikovým životním pojištěním. Vzájemná komparace je provedena na modelovém příkladu za pomoci produktů tří konkrétních pojišťoven. V návrhové části jsou na základě získaných poznatků poskytnuta doporučení pro klienty jakým způsobem co nejefektivněji zajistit rizika a zároveň zhodnotit jejich finance.
This diploma thesis deals with investment life insurance and its alternatives. The aim of the thesis is to evaluate whether it is more advantageous to use the investment life insurance or individual investing into investment funds together with the purchase of risk life insurance. The evaluation is based on analysis and comparison of specific insurance and investment products. Mutual comparison is performed on an example with the help of products of three particular insurance companies. Based on the author´s findings, the last part of the thesis contains recommendations for clients how to effectively cover the risks as well as increase the value of their finances.
Description
Citation
KUČOVÁ, V. Investiční životní pojištění a individuální investování spojené s pojištěním [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Podnikové finance a obchod
Comittee
doc. Ing. Zuzana Dohnalová, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Vladimír Chalupský, CSc., MBA (místopředseda) Ing. Roman Ptáček, Ph.D. (člen) Ing. Jana Hornungová, Ph.D. (člen) doc. Ing. Ondřej Žižlavský, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-13
Defence
Dr. Ptáček: Jak by se pravděpodobně změnily výsledky a doporučení, pokud by se použila nižší míra průměrného ročního zhodnocení? Nekalá praktika: Hranice dvou let při rušení smlouvy. Oponent: Postoj ČNB k IŽP. Doc. Chalupský: Posouzení kvality poskytovaných služeb. Metody pro hodnocení kvality ve službách.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO