Návrh technologie výroby lůžka pro vyměnitelnou břitovou destičku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Diplomová práce je zaměřena na navržení technologie výroby zubové mezery frézy. V teoretické části je shrnuta problematika materiálu, CAM technologie a frézování. V praktické části jsou uvedeny návrhy variant na výrobu s použitím CAM systému. Výroba součásti je realizována na 5-osém obráběcím stroji. Na závěr je uvedeno technicko-ekonomické zhodnocení výroby.
The thesis focuses on the design technology of the tooth gap mills. The theoretical part summarizes issues of material, milling and CAM technology. The practical part of the design process for the production of variants using CAM system. Parts are finally produced on 5-axis milling machine. At the end there is technical-economic evaluation of production.
Description
Citation
JURČA, A. Návrh technologie výroby lůžka pro vyměnitelnou břitovou destičku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
doc. Ing. Josef Chladil, CSc. (předseda) doc. Ing. Jaroslav Prokop, CSc. (místopředseda) prof. Dr. Ing. Libor Beneš, IWE (člen) Dr. Ing. Rostislav Suchánek (člen) Ing. Petr Navrátil (člen)
Date of acceptance
2016-06-20
Defence
Diplomant seznámil komisi s obsahem a výsledky své diplomové práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise. V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: 1) Použité nástroje a jejich rádiusy zaoblení ostří. 2) Krok v axiálním směru. 3) Přesnost stroje. 4) Čas nástroje v záběru, co to je? Otázky členů komise byly zodpovězeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO