Modulární webové rozhraní využívající MikrotikAPI

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá návrhem a realizací webového rozhraní, které pro komunikaci se systémem RouterOS využívá MikroTik API. Vytvorené webové rozhraní je zabezpeceno proti vniknutí neautorizované osoby a obsahuje mechanismy pro správu uživatelu. Toto rozhraní je možné rozširovat o moduly, které mohou rozšírit funkcionalitu samotného rozhraní. Pro tvorbu rozhraní byl použit PHP framework, konfiguraci systému RouterOS je možno ukládat do relacní databáze MySQL.
This diploma thesis is dealing with creating a web interface for managing and configuring RouterOS system using MikroTik API. Web interface is protected against intrusion unauthorized persons and contains mechanisms for managing users. This web interface allows extend the application using modules, which can extend functions of this interface. PHP framework was used for for creating this interface, configuration of RouterOS can be stored in a MySQL database.
Description
Citation
JANDA, L. Modulární webové rozhraní využívající MikrotikAPI [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
prof. Ing. Zdeněk Smékal, CSc. (předseda) prof. Ing. Karel Bartušek, DrSc. (místopředseda) doc. Ing. Norbert Herencsár, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Sysel, Ph.D. (člen) Ing. Ondřej Krajsa, Ph.D. (člen) Ing. Lukáš Vlček (člen)
Date of acceptance
2016-06-09
Defence
Uvádíte, že ve webové aplikaci je zprovozněný textový terminál, ale nemá funkční nápovědu jako klasická konzole, čím je to způsobeno? V práci uvádíte použité technologie a zmiňujete PHP verze 7, jakou verzi jste použil? Bude webové rozhraní fungovat i na PHP 7? - Použito PHP 5.6.21, podporu PHP 7 nezle garantovat.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO