Implementace nástrojů vizualizace pro osazování DPS

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Seznámení se s problematikou osazování DPS a uvedení prostředků pro průběžnou a konečnou kontrolu DPS u poloautomatického a ručního osazování. Analýza nástrojů programů pro vizualizaci při osazování DPS. Definování plusů a mínusů jednotlivých programů. Představení fungování vybraného programu pro vizualizaci. Implementace programu do výroby. Problémy se zavedením programu a porovnání s předchozím stavem. Zhodnocení jeho přínosu pro výrobu (čas, kvalita, finanční náklady, pracovní zdroje, …). Řešení nastalých problémů s implementací programu. Doporučení pro jaký typ výroby je daný program vhodný.
Familiarization with the problems of PCB assembly and commissioning means for interim and final control of DPS on semi-automatic and manual assembly. Analysis tools for visualizing programs during PCB assembly. Defining the pluses and minuses of each program. Introducing the functioning of the program selected for visualization. Implementation of the program into production. Problems with introducing the program and compared with the previous situation. Evaluation of its contribution to manufacturing (time, quality, financial costs, human resources, ...). Solving problems encountered with the implementation of the program. Recommendations for the type of production the program is suitable.
Description
Citation
KOLÁŘ, R. Implementace nástrojů vizualizace pro osazování DPS [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektrotechnická výroba a materiálové inženýrství
Comittee
doc. Ing. Jiří Vaněk, Ph.D. (předseda) Ing. Martin Frk, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jiří Ovsík (člen) Ing. Kristýna Jandová, Ph.D. (člen) Ing. Miroslav Zatloukal (člen)
Date of acceptance
2016-06-07
Defence
Vysvětlete pojmy: lepivost, dielektrická stabilita a polaritní součástka, které v práci uvádíte. S jakými problémy jste se potýkal při implementaci do výrobního procesu? Máte spočítanou návratnost implementace vašeho řešení do výroby? Student seznámil zkušební komisi s cíli a řešením závěrečné vysokoškolské práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO