Proxy servery v síti Internet

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem této práce je analyzovat zastoupení proxy serverů v útocích vedených prostřednictvím internetu. K tomu byla použita metoda srovnání testované IP adresy s databází veřejných proxy serverů. Sestavil jsem seznam IP adres z černých listin, které zahrnovaly škodlivé IP adresy z útoků za rok 2015 a pomocí vytvořeného programu Proxy checker jsem srovnal tento seznam s databází open proxy serverů. Měřením jsem zjistil neúčinnost této metody pro zpětnou detekci proxy serverů v seznamu IP adres z již proběhlých útoků.
The goal of this paper is to analyze the representation of proxy servers in cyber attacks conducted by Internet. For this purpose I used method which compares tested IP address with database of open proxy servers. I assembled a list of IP address taken from the blacklist of cyber attacks committed in 2015. Then I checked this list with the created program Proxy checker and compared them with a database of open proxy servers. By measurement I demonstrate the inefficacy of this method for reverse detection of proxy servers in the IP list of past attacks.
Description
Citation
HENEK, J. Proxy servery v síti Internet [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
prof. Ing. Aleš Prokeš, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Dan Komosný, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jan Skapa, Ph.D. (člen) Ing. Lukáš Povoda, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jan Jeřábek, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Mekyska, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-09
Defence
- Popište alespoň jednu metodu, jak odhadnout počet stanic, které v internetu komunikují prostřednictvím proxy serverů. - Jedná se o veřejně dostupný blacklist IP adres zmiňovaných v práci? - Co konkrétně vyjadřují číselné hodnoty v tabulce popisující analýzu měřící sady?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO