Návrh a realizace aktivního trojfázového usměrňovače

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce pojednává o řízení trojfázového aktivního usměrňovače. V první, teoretické části, popisuje několik různých strategií řízení, se zaměřením na napěťově orientovanou strategii. Pro ni je v práci vypracován návrh, popsán vytvořený model a jeho následná simulace. Druhá, praktická část se zabývá realizací řízení na kontroleru TMS320F28335, který je řídící jednotkou zařízení zapůjčeného firmou Elcom. V této části jsou tedy popsány možnosti a nastavení kontroleru a vytvořený algoritmus řízení. Následují dosažené výsledky měření, které jsou v závěru zhodnoceny.
This work deals with three-phase active rectifier control. In first, theoretical part it describes several control strategies with focus on voltage oriented control. For this type of control a design is worked out, and created model and its simulation is described. Second, practical part deals with realisation on microcontroller TMS320F28335, which is main processing unit of device lent by company Elcom. Therefore in this part abilities and settings of the controller along with developped control algorithm are described. Reached results of measurement are then presented and in the conclusion they are evaluated.
Description
Citation
BAREŠ, J. Návrh a realizace aktivního trojfázového usměrňovače [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a výkonová elektronika
Comittee
doc. Dr. Ing. Miroslav Patočka (předseda) doc. Ing. Ondřej Vítek, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Pavel Vorel, Ph.D. (člen) Ing. Dalibor Červinka, Ph.D. (člen) prof. Ing. Jiří Skalický, CSc. (člen) Ing. Josef Šunka, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-07
Defence
Student obhajoval diplomovou práci na téma Návrh a realizace aktivního trojfázového usměrňovače. Student vysvětluje členění práce, v první části volí strategii řízení a navrhuje jej. Model je v MATLABu, student ukazuje průběhy výsledků simulace. Simulace vypadají reálně. 2. část práce – prostředí pro implementaci, vytvoření kódu, měření. Student odpověděl na všechny otázky oponenta. Na otázky v diskuzi odpovídal poměrně jistě.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO