Korekce distorze obrazu mikroskopické scény

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce popisuje metodu využití lícování obrazů pro korekci geometrické distorze obrazů pravidelných krystalických struktur získaných z transmisního elektronového mikroskopu (TEM). Cílem této práce je vytvořit algoritmus v Matlabu, který dokáže tyto vady eliminovat nalezením prostorové transformace, která nalícuje zkreslený obraz na jeho modelovou mřížku. Transformace je hledána s využitím optimalizačních metod, které optimalizují zvolenou kriteriální funkci.
This diploma thesis describes a method of using image registration to correct geometrical distortions of images of regular crystalline structures acquired by a transmission electron microscope (TEM). The aim of this work is to create an algorithm in Matlab that can correct these distortions through finding a spatial transformation deforming the distorted image in order to fit it to its model grid. The transformation is searched with help of the optimization methods optimizing the chosen criterion function.
Description
Citation
TEMELOVÁ, K. Korekce distorze obrazu mikroskopické scény [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
en
Study field
Biomedicínské inženýrství a bioinformatika
Comittee
prof. Pharm.Dr. Petr Babula, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jana Kolářová, Ph.D. (místopředseda) Ing. Martin Vítek, Ph.D. (člen) RNDr. Jiří Jarkovský, Ph.D. (člen) Ing. Miloš Malínský, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-07
Defence
Studentka prezentovala výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Dr. Jarkovský položil otázku, zda se tyto algoritmy používají v praxi. Doc. Kolářová se zeptala, zda se pro každý typ mikroskopu navrhuje daná metoda slícování individuálně? Dr. Malinský položil otázku: Kde se možné využít paralerní zpracování dat ? Studentka odpověděla na otázky členů komise a oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO