Miniaturní zařízení pro sledování polohy

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Hlavním tématem diplomové práce je návrh a realizace miniaturního univerzálního sledovacího zařízení. To je určeno především pro sledování majetku, domácích zvířat, popřípadě osob. Pro zjišťování údajů o poloze je použita technologie GPS. Odesílání dat je navrženo a realizováno prostřednictvím GSM sítě. Zařízení je technicky řešeno s ohledem na miniaturní rozměry, vysokou výdrž na baterii a s přihlédnutím k odolnosti proti vniknutí vody, prachu a poškození nárazem. Je zvolena unikátní konstrukce, vhodná pro hermetické uzavření celého zařízení. Tomu je celý návrh přizpůsoben, mimo jiné bezdrátovým nabíjením baterie, absencí tlačítek i veškerých konektorů.
The main theme of this masters's thesis is to design and make a miniature universal tracking device. This device is primarily for tracking asset, pets or people. For detecting the position data is used GPS technology. Data transmission is carried out via the GSM network. The device is technically solved and realized with respect to miniature size, high battery life and with regard to resistance against water, dust and impact damage. It is selected unique design, suitable for hermeticaly closure of the entire facility. Due to hermetic closure there is any buttons, any connectors and the battery charging is wireless.
Description
Citation
ŠŤÁVA, R. Miniaturní zařízení pro sledování polohy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika
Comittee
doc. Ing. Ivan Szendiuch, CSc. (předseda) prof. Ing. Jaromír Brzobohatý, CSc. (místopředseda) Ing. Martin Šťáva, Ph.D. (člen) Ing. Ladislav Macháň, Ph.D. (člen) Ing. Radim Hrdý, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-07
Defence
Student seznámil státní zkušební komisi s řešením své diplomové práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. Dále odpověděl na otázky komise: 1) obr. 20 - jakou funkci plní dioda 2) v čem byl problém v nastavení nabíjecího proudu 3) vysvětlete výraz "obrátit fázi u motorku" 4) jaká je deklarovaná výdrž v pasivním/aktivním režimu
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO