Tepelná ochrana elektrického stroje

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce se zabývá v prvé části návrhem ochrany pro jednofázový motor. Dále pak rozložením teploty v motoru, tato kapitola je důležitá z hlediska volby ochrany s termistorovým čidlem. V následujících kapitolách je popsáno měření parametrů motoru a tvorba simulačního schématu, to je tvořeno v programu Matlab v nástavbě Simulink. V poslední části práce jsou porovnávány hodnoty naměřené a simulované.
This bachelor´s thesis deals with proposal for thermal protection of single-phase motor. The single part of thesis is devoted to collocation of motor temperature. Knowing this issue is important for thermistor right location. The parameters measuring and the model of simulated scheme are described in following parts. The simulated scheme is created in the Matlab programme, in a programme´s superstructure Simulink. At the close of this thesis, there are values measured and simulated compared.
Description
Citation
NĚMEC, M. Tepelná ochrana elektrického stroje [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a elektroenergetika
Comittee
doc. Ing. Zdeněk Vávra, CSc. (předseda) doc. Ing. Čestmír Ondrůšek, CSc. (místopředseda) Ing. Vladimír Vaněk, CSc. (člen) doc. Ing. František Veselka, CSc. (člen) Ing. Jaromír Vrba, CSc. (člen) Ing. Jiří Valenta, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2009-06-16
Defence
Student obhajoval bakalářskou práci na téma: Tepelná ochrana elektrického stroje. Navrhl tepelnou ochranu elektrického stroje v programu Matlab Simulink v toolboxu System Identification - uvedl schéma zapojení ochrany a popsal princip činnosti a její zapojení. Prezentoval měření, která byla na vytvořené ochraně provedena. Popsal simulační schéma tepelné ochrany s výstupem vypínacího času, hodnotou teploty a velikosti napětí. V závěru prezentace provedl porovnání navržené ochrany a provedeného měření. Student odpověděl na dotazy oponenta a zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO