Nové metody záznamu a reprodukce optické zvukové stopy 16mm filmu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce se zabývá záznamem a reprodukcí zvukových stop na 16mm filmu a to jak zmapováním pozapomenutých technologií, tak i ve smyslu experimentálním a badatelském, kdy rozebírá možné metody zápisu a čtení stopy pomocí moderních optoelektronických prvků. Konečným výstupem je jednotka zapisující negativ zvukové stopy (analogové i digitální) na fotocitlivý materiál a návrh zařízení pro synchronní přehrávání digitální zvukové stopy z paměťové karty externího přehrávače. Práce je realizována ve spolupráci s Filmovými laboratořemi Barrandov Studio a.s. a společností Meopta-optika, spol. s r.o., Přerov.
The work deals with the recording and reproduction of sound tracks on 16mm film and with old forgotten film optic sound technologies, as well as plans experiments and research, which examines possible methods for reading and writing tracks using modern optoelectronic devices. The final output is intended to drive the writing negative audio (analog and digital) on the photosensitive material and design of the device for synchronous playback of digital audio tracks from an external memory card. The work is done in collaboration with film laboratories Barrandov Studio a.s. and Meopta-Optika, spol. s r.o.
Description
Citation
VACULA, R. Nové metody záznamu a reprodukce optické zvukové stopy 16mm filmu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Dr. Ing. Zdeněk Kolka (předseda) prof. Ing. Roman Maršálek, Ph.D. (místopředseda) prof. Ing. Otakar Wilfert, CSc. (člen) Ing. Jiří Dřínovský, Ph.D. (člen) doc. Ing. Ladislav Polák, Ph.D. (člen) Ing. Zuzana Krajčušková, Ph.D. (člen) prof. Ing. Čestmír Vlček, CSc. (člen)
Date of acceptance
2016-06-07
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své diplomové práce. Student odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO