Řízení vytápění rodinného domu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem diplomové práce je návrh a implementace systému, který bude umožňovat ovládání vytápění na základě údajů získaných monitorováním jednotlivých místností v objektu. Zvláště se zaměřte na oblast měření teploty vody v systému topení, TUV a teploty v prostoru obytných místností. Ústředna musí umožňovat automatické ukládání měřených hodnot. Vybrané hodnoty teploty budou zpřístupněny pomocí webového rozhraní a průběžně ukládány na webový server.
The aim of the final thesis is a proposal and implementation of a system which would enable a heating control on the basis of data gathered by monitoring of particular rooms inside a building. In particular, it is focused on water measurement within the heating system, TUV (non-potable hot water) and the temperature within the space of residential rooms. The system headquarters must enable an automated saving of the measured data. Selected temperature figures will be made accessible by a web interface and continuously saved on the web server.
Description
Citation
HNYK, M. Řízení vytápění rodinného domu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika
Comittee
prof. Ing. Jaroslav Boušek, CSc. (předseda) prof. Ing. Miroslav Husák, CSc. (místopředseda) doc. Ing. František Urban, CSc. (člen) doc. Ing. Radovan Novotný, Ph.D. (člen) Ing. Michal Řezníček, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-08
Defence
Student seznámil státní zkušební komisi s cílem a řešením své diplomové práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. Otázky k diskuzi: Zamýšlel jste se nad systémem, do kterého tento modul bude implementován? - zatím to není implementováno. Student popsal své myšlenky, jak by to šlo. Cenové srovnání se systémy na trhu? - zhruba stejné.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO