Hybridní modul pro průmyslovou lokalizaci

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce si klade za cíl návrh hybridního lokalizačního zařízení, které je schopno lokalizace uvnitř i vně budov. Lokalizace uvnitř budov je dosažena pomocí technologie Ultra Wideband a venkovní lokalizace je provedena pomocí kombinace technologie RTK GNSS a PPP pomocí open - source softwaru zvaného RTKLIB. První část textu se zaměřuje na vysvětlení používaných technologií a výběr nejpřesnější technologie pro venkovní lokalizaci. Druhá část se zaměřuje ma vývoj potřebného hardware a software finálního zařízení a na integraci systému pro venkovní lokalizaci do systému pro lokalizaci vnitřní. Výstupem práce je plně funkční zařízení, které je schopné plynulé lokalizace uvnitř i vně budov. Funčnost celého zařízení je dokázána na finálních testech uskutečněných ve vnitřních i venkovních prostorách. Na závěr také práce zmiňuje možná vylepšení celého zařízení, která mohou být v budoucnu provedena.
This thesis focuses on the design of a hybrid localization device capable of locating both outdoors and indoors. Indoor positioning is achieved by Ultra Wideband and outdoor localization utilizes the RTK GNSS positioning solution together with PPP provided by an open - source software called RTKLIB. The first part of the the text is aimed at explaining the underlying technologies and choosing the most precise technology for outdoor localization purposes. The second part focuses on the hardware and software design of the final device and on the integration of the outdoor positioning solution to the indoor localization system. The output of this thesis is a a working device, capable of seamless outdoor and indoor localization. The functionality of the device is shown in final tests both indoors and outdoors. In conclusion, the thesis also mentions possible improvements in the future.
Description
Citation
SEDLÁČEK, P. Hybridní modul pro průmyslovou lokalizaci [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
en
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Dr. Ing. Zbyněk Raida (předseda) prof. Ing. Milan Sigmund, CSc. (místopředseda) Ing. Michal Kubíček, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Urbanec, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Blumenstein, Ph.D. (člen) prof. Ing. Dušan Kocur, CSc. (člen) Ing. Pavel Queisner (člen)
Date of acceptance
2016-06-07
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své diplomové práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Přístup k plnému textu prostřednictvím internetu byl licenční smlouvou omezen na dobu 3 roku/let
DOI
Collections
Citace PRO