Korečkový elevátor

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Cílem této bakalářské práce je návrh svislého korečkového elevátoru, který má sloužit k dopravě obilovin s dopravní výškou 19 m a dopravovaným množstvím 100 t/hod. Práce se skládá z popisu korečkového elevátoru a jeho hlavních částí, zmiňující se v úvodní rešerši. Tato práce je zaměřena na funkční a kapacitní výpočet, určení pohonu a napínacího zařízení. Další výpočet je kontrolní, skládající se z pevnostní kontroly hnacího hřídele, výpočtu pera, životnosti ložisek a výpočtu napínacího zařízení. K práci je přiložena výkresová dokumentace dle zadání.
The aim of this thesis is a design of a vertical bucket elevator which is to be used to transport cereal. The transport height is nineteen meters and transport capacity one hundred tons per hour. This thesis consists of a description of the vertical bucket elevator and its main parts which are mentioned in the introductory list. The thesis deals with functional and capacitive calculations, determining a drive and a tensioning device. Another calculation has the function of control a drive shaft, calculation of spring, lifespan of bearings and a calculation of the tensioning device. In addition, there is a design study according to the assignment.
Description
Citation
SOCHOR, T. Korečkový elevátor [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Stavba strojů a zařízení
Comittee
prof. Ing. Miroslav Rousek, CSc. (předseda) doc. Ing. Jiří Malášek, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jaroslav Kašpárek, Ph.D. (člen) Ing. Miroslav Jírů (člen) Ing. Antonín Šťastný, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-20
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO