Výroba funkčního prototypu úchytu sedla kola metodou FDM 3D tisku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato bakalářská práce popisuje výrobu prototypu metodou FDM tisku. Cílem této práce bylo se obeznámit s tématem a projít si výrobním procesem prototypu. Na závěr je součást otestována a zhodnocena z ekonomického hlediska.
This bachelor´s thesis describes production of prototype by FDM printing. The aim of this thesis was to acquire knowledge about the topic and undergo the production process of the prototype. Finally the component was tested and evaluated from an economic point of view.
Description
Citation
ZEMÁNEK, P. Výroba funkčního prototypu úchytu sedla kola metodou FDM 3D tisku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
doc. Ing. Anton Humár, CSc. (předseda) doc. Ing. Robert Čep, Ph.D. (místopředseda) Ing. Aleš Polzer, Ph.D. (člen) Ing. Josef Zapletal, Ph.D. (člen) Ing. Jan Zouhar, Ph.D. (člen) Ing. Jaroslav Jambor, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jozef Majerík, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-13
Defence
V tab.6.1 se zabýváte ekonomickým porovnáním konvenční technologie výroby s 3D tiskem. Uvažujete pouze cenu materiálu nebo zohledňujete i cenu za práci? Jaké znáte materiály vyztužené vlákny pro aditivní technologie? Jaké byly okrajové podmínky pro simulaci MKP uvedených v práci? Co je to namětí von Mieses, často uváděný v práci? Jak vlastně dochází ke zvyšování pevnosti u kompozitních materiálů? Jaká je obrobitelnost kompozitních materiálů? Jak lze zabránit praskáním modelu při FFF tisku?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO