Návrh miniaturních soustružnických nožů s VBD

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Hlavním cílem této bakalářské práce je navrhnout sadu miniaturních soustružnických nožů s VBD. Vypracování je rozděleno do čtyř kapitol. V první kapitole je provedena rešerše problematiky konstruování soustružnických nožů. V druhé kapitole se objevuje přehled vyráběných miniaturních typů a jejich použití. Nejdůležitější je však třetí kapitola, protože se zabývá hlavním výstupem, a to samotným návrhem zvolených typů soustružnických nožů. Byly zvoleny tři soustružnické nože, které jsou ve čtvrté kapitole zhodnoceny jak technicky, tak ekonomicky.
The main aim of this bachelor thesis is to design a set of miniature turning tools with insert. Elaboration is divided into four chapters. In the first chapter we can find research, which deals with the issue of the construction of turning tools. In the second chapter appears survey produced miniature types and their uses. The most important is the third chapter, because it deals with the main output, and the actual design of selected types of turning tools. The three of turning knives were selected, which are reviewed in the fourth chapter, both technically and economically.
Description
Citation
BALHAR, D. Návrh miniaturních soustružnických nožů s VBD [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
doc. Ing. Anton Humár, CSc. (předseda) doc. Ing. Robert Čep, Ph.D. (místopředseda) Ing. Aleš Polzer, Ph.D. (člen) Ing. Josef Zapletal, Ph.D. (člen) Ing. Jan Zouhar, Ph.D. (člen) Ing. Jaroslav Jambor, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jozef Majerík, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-13
Defence
Uveďte, jaké výhody přináší vaše navržené soustružnické nástroje ve srovnání s nástroji konkurenčními. Uveďte, jak a proč se liší tyto nástroje proti větším nástrojům s VBD stejných tvarů, ale větších rozměrů pro „běžné“ obrábění z hlediska makro a mikrogeometrie. (Např. VBD do nožů o rozměrech 40x40mm). Jaké výhody přináší vyčnívající upínací šroub pro VBD ve vaši konstrukci? Případně jak může tento konstrukční prvek ovlivnit obrábění? Proč je v konstrukci zvolen úhel nastavení hlavního ostří 90°? Jaké problémy to může přinášet? Proč byla předepsána kontrola 100/100? Jaké pojivo je používáno u VBD používaných v práci? Student dotazy zodpověděl.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO