Vývoj vstřikovacích systémů vznětových motorů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Bakalářská práce byla zpracována jako přehledová studie pojednávající o vývoji vstřikovacích zařízení paliva pro vznětové motory. První část práce se věnuje palivovému ústrojí, která čtenáře vtáhne do všeobecné problematiky související právě s přípravou palivové směsi. Jsou zde stručně popsány jednotlivé komponenty systému a názorně vysvětleny jejich funkce. Hlavní část práce se již věnuje samotným vstřikovacím zařízením, kde jsou popsány jednotlivá technická řešení využívající se jak v minulosti, tak v současnosti. Každý systém je rozebrán z konstrukčního hlediska i jeho funkce. Poslední kapitolou je nastíněn soudobý vývoj vstřikovacích systémů a s tím spojené současné komplikace a omezení.
The bachelor’s thesis has been created as a study on the development of fuel injection systems for diesel engines. The first part deals with the fuel system, which describes the preparation of fuel mixture. There are brief descriptions of individual system components and explains their functions. The main part deals with the injection device, which describes the specific technical solutions used in the past and in the present. Each system is discussed from a construction point of view and its functions. The last chapter describes the contemporary development of injection systems associated with complications and limitations.
Description
Citation
SIKORA, O. Vývoj vstřikovacích systémů vznětových motorů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
prof. Ing. Václav Píštěk, DrSc. (předseda) doc. Ing. Zdeněk Kaplan, CSc. (místopředseda) Ing. Jiří Koláček (člen) doc. Ing. Pavel Kučera, Ph.D. (člen) Ing. David Svída, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-16
Defence
Student přednesl komisi prezentaci své závěrečné práce a odpověděl na otázky oponenta. Otázky komise: Jaký vliv mají nejnovější vstřikovací systémy na startovatelnost motoru? Zodpovězeno správně. Jak se projevuje poslední generace systémů projevuje na hlučnosti? Zodpovězeno správně. Co znamená cetanové číslo nafty, jaký je čas vznícení nafty a co je tvrdost chodu motoru? Vyjasnění pojmů.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO