Palivová vstřikovací čerpadla vznětových motorů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Bakalářská práce na téma „Palivová vstřikovací čerpadla vznětových motorů“ zachycuje přehled palivových vstřikovacích čerpadel pro vznětové motory a jejich vývoj. Smyslem této práce je vysvětlit a popsat princip funkce vstřikovacích čerpadel, a provést jejich rozdělení podle konstrukčního řešení. Rozdělení začíná prvním historickým použitím vstřikovacího čerpadla a končí nastíněním budoucnosti používání této technologie.
Bachelor thesis about "Fuel injection pumps for diesel engines," deals with fuel injection pumps for diesel engines and their development. The goal of this thesis is to describe and explain the principle of fuel injection pumps and to categorize them according to their design solution. The categorization begins with the first historical usage of fuel injection pump and ends by outlining the future usage of this technology.
Description
Citation
KOVÁŘOVÁ, L. Palivová vstřikovací čerpadla vznětových motorů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
prof. Ing. Václav Píštěk, DrSc. (předseda) doc. Ing. Zdeněk Kaplan, CSc. (místopředseda) Ing. Jiří Koláček (člen) doc. Ing. Pavel Kučera, Ph.D. (člen) Ing. David Svída, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-15
Defence
Student seznámil komisi s obsahem své bakalářské práce a odpovídal na otázky oponenta a následující otázky komise: - proč se liší stupeň komprese u zážehových a vznětových motorů, - proč se liší otáčky u zážehových a vznětových motorů, - co to je prodleva vznícení paliva.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO